21 februarie 2023

Confederația Patronală Concordia organizează conferința finală din cadrul proiectului „Improving Social Dialogue in Romania”. În cadrul conferinței, vom prezenta Analiza cantitativă și calitativă privind piața muncii în România, studiu realizat de KPMG pentru Concordia, o radiografie a pieței forței de muncă din țara noastră.

Pornind de la rezultatele studiului, ne dorim să facilităm un cadru de dezbatere și dialog pentru direcțiile de acțiune în vederea dezvoltării pieței muncii din România  cu sprijinul partenerilor de dialog social, alături de reprezentanții autorităților publice și ONG-urilor, parteneri de dialog civic. De asemenea, vom prezenta bunele practici de la nivel european, focalizându-ne pe facilitarea transferului de bune practici extrase din experiența norvegiană de peste un secol, în prezența partenerilor de la Confederation of Norwegian Enterprises (NHO).

Evenimentul va avea loc pe data de 21 februarie 2023, începând cu ora 12:30, la hotel InterContinental Athenee Palace București.

Dezbaterea și implicarea democratică sunt esențiale pentru buna funcționare a societății. Dialogul social este o componentă fundamentală a modelului social european și parte din procesul de identificare a unor soluții echilibrate la noile provocări socio-economice în contextul tranziție verzi și digitale, după cum arată propunerea de Recomandarea Consiliului privind consolidarea dialogului social în Uniunea Europeană.

Prin proiectul « Improving Social Dialogue in Romania », inițiativă sprijinită de Norvegia prin Granturile Norvegiene 2014-2021, în cadrul Programului „Social Dialogue – Decent Work”, Confederația Patronală Concordia, partener de dialog social, reprezentativă la nivel național, și-a propus să contribuie la îmbunătățirea dialogului social în România, accelerând modernizarea procesului de consultare publică și creșterea capacității partenerilor sociali de a fi o voce auzită la nivel european. Acest deziderat ambițios a fost materializat prin obiective tangibile precum crearea Portalului de Dialog Social și Civic, o platformă virtuală ce oferă un sistem de monitorizare a celor mai recente inițiative legislative, într-un format digital, precum și poziționările publice ale partenerilor sociali, dar și un sistem de procesare a documentelor legislative cu impact la nivel sectorial.

Concordia aduce împreună 16 industrii esențiale pentru economia românească și firme cu peste 330.000 de angajați, care au o contribuție totală de 26% din PIB și este singura organizație membră BusinessEurope, Organizația Internațională a Angajatorilor (IOE) și Business at OECD (BIAC).

Această activitate este realizată în cadrul proiectului “Consolidarea Dialogului Social în România”, implementat de Confederația Patronală Concordia în parteneriat cu NHO – Confederația Patronală din Norvegia. Proiectul este  sprijinit de Norvegia prin Granturile Norvegiene 2014-2021, în cadrul Programului “Dialog Social -Muncă Decentă”.  

Mai multe informații despre proiect sunt disponibile aici

Hotel InterContinental Athenee Palace

Ora 12:30

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.