07 septembrie 2022

Agenda

14:30 – 15:00 - Înregistrarea participanților

15:00 – 15:30 - Keynote speeches

15:30 – 16:00 - Prezentare concluzii Studiu Viitorul Transportului în România

16:00 – 17:00

Panel – De la bicicletă la avion. Cum putem reduce emisiile din toate modurile de transport

Sectorul transporturilor cuprinde diverse moduri și segmente, fiecare cu caracteristici specifice, dar conectate în același timp, evoluțiile dintr-un segment influențând un altul. Astfel, pentru a avea o strategie de reducere a emisiilor eficientă și incluzivă din punct de vedere economic și social, este necesar ca toate modurile de transport să fie luate în considerare. Totodată, alegerile pe care le facem în materie de mobilitate sunt puternic influențate de opțiunile și facilitățile oferite. Care sunt pașii necesari pentru a încuraja tranziția și ce rol poate juca mediul privat? Ce impact ar avea asemenea măsuri asupra țintelor climatice? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care vor răspunde participanții la acest panel dedicate viitorului verde al tuturor modurilor de transport.

17:00 – 17:15 - Pauză de cafea

17:15 – 17:30 - Special guest

17:30 – 18:30

Panel - Un viitor fără benzină și motorină? – care sunt combustibilii alternativi care ne vor ajuta să ne deplasăm în viitor

Când vorbim de alternativi, energia electrică nu este singura sursă care ne-ar putea pune în mișcare mijloacele de transport în viitor. Dacă pentru transportul rutier cu autovehiculul personal electromobilitatea este cea mai bună soluție, lucrurile se schimbă când vorbim de naval, aerian, feroviar sau rutier mediu și greu. Un întreg spectru de combustibili alternativi, care își găsesc aplicabilitatea în unul sau mai multe moduri de transport, se dezvoltă în prezent, oferind astfel soluții tehnologice pentru reducerea emisiilor în sectorul transporturilor. De la biocombustibili de generația a II-a, la hidrogen albastru, turcoaz sau verde, și combustibili sintetici, toți vor fi folosiți în propulsia vehiculelor. În ce măsură vor fi utilizați în România și cum putem stimula producția acestora, dar și oportunitățile și provocările aduse de aceste tehnologii emergente vom afla de la participanții acestui panel tematic.

18:30-19:15 - Evening talk Future Energy Leaders

19:15 – 20:30 - Cina & networking

Mai multe detalii despre eveniment pe https://viitorultransportului.ro/

Hotel Radisson Blu, Bucuresti
15.00-20.00

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.