22 mai 2024

Confederația Patronală Concordia organizează dezbaterea cu candidații la alegerile europarlamentare pe temaRepornirea motoarelor competitivității UE. Agenda României pentru 2024-2029.

Au confirmat până acum următorii candidați: Violeta Alexandru (Forța Dreptei), Siegfried Mureșan (PNL), Dragoș Pîslaru (REPER), Cristina Prună (USR).

Confederația Patronală Concordia a lansat, pe data de 9 mai, prioritățile mediului de afaceri pentru următorul mandat european – AGENDA EUROPEANĂ 2024 – 2029 sub motto-ul Economia puternică, Europa puternică. Sub imperiul stimulării competitivității globale a UE, acest document (atașat invitației) face o serie de propuneri privind consolidarea Pieței Unice, reducerea birocrației, stimularea investițiilor și consolidarea pieței muncii și a dialogului social.

Pe măsură ce ne apropiem de alegerile programate pe data de 9 iunie, este nevoie să susținem un dialog constructiv pentru a aborda aspectele problematice și provocările care se profilează pentru perioada 2024-2029, dialog pe care sperăm să îl continuăm și consolidăm pe parcursul următorilor ani.

Pornind de la Agenda Europeană, Concordia organizează o dezbatere pe marginea provocărilor și nevoilor din perspectivă europeană ale mediului de afaceri din România, cu candidați ai principalelor partide la alegerile europarlamentare.

Evenimentul va avea loc pe data de 22 mai 2024, începând cu ora 09:30, la Ghica House (str. Ion Ghica nr. 13), în prezența membrilor Concordia din cele 17 industrii pe care le reprezentăm.

AGENDA

09:30 – 10:00  Welcome coffee

10:00 – 11:30   Dezbatere, moderată de Radu Burnete, director executiv Concordia

11:30 – 12:30   Networking brunch

Până la acest moment, avem confirmările următorilor candidați: Violeta Alexandru (Forța Dreptei), Siegfried Mureșan (PNL), Dragoș Pîslaru (REPER), Cristina Prună (USR).

Printre temele pe care ne dorim să le abordăm se numără:

·       Creșterea competitivității UE ca instrument esențial pentru garantarea rezilienței economice și securității în fața crizelor viitoare

·       Integrarea Pieței Unice și promovarea unui cadru de reglementare mai prietenos cu mediul de afaceri

·       Parcursul Europei pentru atingerea neutralității climatice

·       Agenda socială a UE.

Ghica House (str. Ion Ghica nr. 13)
22 mai, ora 9:30

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.