14 februarie 2023

Evenimentul va avea loc în sala Regina Maria a hotelului Athenee Palace din București (strada Episcopiei nr. 1-3, București).

Studiul Analiza cantitativă și calitativă a pieței muncii din România, realizat de KPMG pentru Concordia, este menit să contribuie la o mai bună înțelegere a schimbărilor iminente de pe piața muncii din România, de natură să impacteze întreaga economie și societate. Pandemia COVID-19, competiția din ce în ce mai accentuată pentru forță de muncă calificată, nivelul inflației și creșterea costurilor salariale, dezvoltările tehnologice și dinamica pe care o generează la nivelul arhitecturii locurilor de muncă și al competențelor i se așteaptă să provoace transformări de lungă durată, cu impact puternic asupra ofertei și cererii de forță de muncă. ​

În contextul post-pandemic, devine esențială colectarea și analiza informațiilor care să ne ofere  o imagine a principalele dinamici ale pieței muncii. Analiza pe care urmează să o prezentăm oferă date relevante și contextualizează indicatori precum:

·       Tendințe demografice cu impact in piața muncii​

·       Oferta de forță de muncă​

·       Cererea de forță de muncă​

·       Deficitul de forță de muncă​

·       Repere privind salarizarea

Acest material este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea Dialogului Social în România”, derulat de Confederația Patronală Concordia în parteneriat cu NHO –Confederația Patronală din Norvegia. Proiectul este sprijinit de Norvegia prin Granturile Norvegiene 2014-2021, în cadrul Programului „Dialog Social - Muncă Decentă”.

Hotel Athenee Palace, sala Regina Maria 
Conferință de presă

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.