Viitorul muncii începe cu idei inovatoare

București, 24 Mai 2022 - Știți reclama aceea veche cu Viitorul sună bine? După două zile de lucru în cadrul Workshopului de co-creație pentru Viitorul muncii, am putea spune că e valabilă și astăzi, dacă toți actorii implicați în proces se așează la masa, își pun întrebări și colaborează pentru dezvoltarea de soluții. Peste 4.000.000 de slujbe ar putea fi automatizate în România, până în 2030, folosind tehnologia de astăzi, potrivit unui studiu McKinsey.Ce se întâmplă cu lucrătorii, câți dintre ei beneficiază de suport, cum am putea să le facem viața mai ușoară și să transformăm roboții din dușmani în parteneri

24 mai 2022

Competitivitatea UE după 2 ani de pandemie – un barometru BusinessEurope

Barometrul din acest an conturează imaginea impactului pe termen lung pe care pandemia de COVID-19 l-a avut asupra economiei UE, luând în considerare cinci piloni: mediul de afaceri, taxele și finanțele publice, accesul la finanțare, piața muncii, capitalul uman și aptitudinile, inovarea.  
25 martie 2022

Gazul și energia nucleară își fac loc în Taxonomia UE

Comisia Europeană a adoptat Actul Delegat Complementar prin care gazul natural și energia nucleară devin parte din Taxonomia UE. Comisia consideră că aceste două surse de energie au un rol în facilitarea tranziției către un viitor bazat în principal pe surse regenerabile.
09 februarie 2022

Prioritățile legislative ale UE pentru 2022

Liderii instituțiilor UE au semnat în decembrie 2021 o Declarație Comună în care identifică prioritățile legislative cheie pentru 2022. Acestea sunt fie inițiative care se află deja la co-legiuitori, fie noi propuneri care vor fi înaintate de către Comisie până în toamnă.
10 ianuarie 2022

Salariul minim european

Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene vor negocia textul final al legii UE cu privire la salariul minim, după ce co-legiuitorii și-au adoptat pozițiile și mandatele de negociere.
29 noiembrie 2021

Concordia, la cea mai importantă întâlnire a mediului de afaceri european

Liderii confederațiilor angajatorilor din toată Europa se vor întâlni vineri, pe 26 noiembrie, la summit-ul președinților BusinessEurope, cea mai puternică organizație de business la nivel european. La invitația MEDEF – confederația întreprinderilor franceze, evenimentul organizat la Paris este o ocazie pentru reprezentanții patronatelor din statele europene să se informeze despre situația fiecărei țări, să schimbe idei și să se consulte cu privire la direcțiile de acțiune. Aceștia se vor întâlni și cu oficiali francezi pentru a discuta despre președinția Consiliului European, pe care Franța o va prelua începând din ianuarie.

25 noiembrie 2021

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.