BIAC este vocea comunității de business recunoscută oficial la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), ce acoperă o gamă largă de aspecte referitoare la politici și guvernanță economică globală.  

Concordia este singura voce a mediului de afaceri din România în calitate de membru observator, susținând eforturile României de aderare la OCDE.  

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) este o organizație internațională ce lucrează pentru a construi politici mai bune pentru vieți mai bune. Obiectivul lor este de a contura politici care stimulează prosperitatea, egalitatea, oportunitatea și bunăstarea pentru toată lumea. Având 60 de ani de experiență, reunește ca membri 38 de state de pe tot globul, din America de Nord până în America de Sud, Europa și zona Asia-Pacific.

Țările sunt reprezentate de către ambasadori în Consiliul OCDE, care definește și supervizează munca OCDE, după cum este prevăzut în Convenție. Statele membre intră în contact cu experți OCDE, le utilizează datele și analizele pentru a lua decizii informate în materie de politici. Comisia Europeană participă la munca OCDE, dar nu are drept de vot.  

Aderarea României la OCDE reprezintă un obiectiv strategic pentru politica externă a României.  

Criteriile de admitere in OCDE: 

  • Existența unei economii de piață și a unei democrații funcționale 
  • Dimensiunea și importanța economică a statului candidat 
  • Principiul beneficiului reciproc pentru OCDE și statul candidat în urma aderării statului la organizație 
  • Considerații globale, referitoare la asigurarea echilibrului geografic între membrii organizației 
  • Consensul politic al membrilor OCDE pe marginea candidaturii române (susținerea politică a membrilor organizației pentru aderarea României) 

Noutăți

Colaborări internaționale